2021-06-17 15:04:15• hírek • Bede Emőke

Visszavonulóban a járvány, átszervezik a kórházakat

A közegészségügyi igazgatóság megbeszélésre hívta össze csütörtökön a Szatmár megye területén működő állami kórházak vezetőit. A szakmai találkozó célja az volt, hogy mérlegeljék és véglegesítsék az egészségügyi intézmények rugalmassági terveit, melyeket a koronavírus-járvány esetleges újbóli berobbanásakor kell majd alkalmazni.

A megbeszélésen közösen elemezték ki a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház, a Szatmárnémeti Pneumoftiziológiai Kórház, valamint a Nagykárolyi és az Avasfelsőfalui Városi Kórházak tevékenységét, illetve bemutatták a kért dokumentumokat is. A javasolt rugalmassági tervek két központi részből állnak: az elsőben az egészségügyi intézményeknek egy esetleges újabb hullámra való felkészültségét ismertetik, a másodikban pedig a hatékony működéshez szükséges fogyóeszközök és felszerelések (pl. védőfelszerelések, gyógyszerek, orvosi eszközök) beszerzésére tesznek javaslatot.



Az egészségügyi tárcának is továbbítandó tervek ismertetésén túl egyenként felmérték az említett kórházak lehetőségeit arra vonatkozóan, hogy a megyében zökkenőmentesen biztosítva legyen a sürgősségi ellátás, az ügyelet, a szülészet, illetve az olyan szakellátások, ahol jelenleg orvoshiánnyal küzdenek.


A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint minden kórházban átszervezések következnek, s a kifejezetten a koronavírusos páciensek számára fenntartott osztályok számát lecsökkentik. Az elmúlt másfél évben gyűjtött tapasztalatokat azonban nem dobják sutba, hiszen ezeket szem előtt tartva, egy újabb hullám esetén az intézmények átstrukturálása  már sokkal gördülékenyebben fog menni – vélik a megbeszélésen részt vevők.


A data.gov.ro oldalon elérhető adatok szerint Szatmár megyében jelen pillanatban mindösszesen kilenc páciens szorul még kórházi ellátásra. Egyiküket Nagykárolyban ápolják, a további nyolc beteget pedig a szatmári sürgősségi kórházban kezelik.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: